Για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου φτιάξαμε τα μυρωδάτα μπισκότα βανίλιας σε σχήμα καρδιάς και τα διακοσμήσαμε με royal icing!!!
Ας γλυκαθούμε....
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά:
1αυγό
125 γρ. Ζάχαρη
125 γρ. Βούτυρο φυτικό
500γρ. Αλεύρι
άρωμα βανίλιας
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά το μισό αλεύρι. Ζυμώνοντας με τα χέρια ή στο μίξερ με το γάτζο προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπαδμένη για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε με κουπ πατ και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 15 λεπτά.
ROYAL ICING
Υλικά:
2 ασπράδια αυγών
480γρ. Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2σταγόνες λεμόνι
Ζεσταίνουμε νερό και μόλις φτάσει τους 60 βαθμούς C βάζουμε μέσα τα αυγά
για 3 λεπτά ώστε να τα παστεριώσουμε. Αφαιρούμε και χρησιμοποιούμε τα ασπράδια τα οποία χτυπάμε μαρέγκα. Πριν σφίξει πολύ ρίχνουμε την άχνη και το λεμόνι και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Είναι έτοιμο.. χρωματίζουμε με ό,τι χρώμα θέλουμε και ξεκινάμε το στόλισμα!!!
Ας γλυκαθούμε....
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά:
1αυγό
125 γρ. Ζάχαρη
125 γρ. Βούτυρο φυτικό
500γρ. Αλεύρι
άρωμα βανίλιας
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά το μισό αλεύρι. Ζυμώνοντας με τα χέρια ή στο μίξερ με το γάτζο προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπαδμένη για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά ανοίγουμε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε με κουπ πατ και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο για 15 λεπτά.
ROYAL ICING
Υλικά:
2 ασπράδια αυγών
480γρ. Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2σταγόνες λεμόνι
Ζεσταίνουμε νερό και μόλις φτάσει τους 60 βαθμούς C βάζουμε μέσα τα αυγά
για 3 λεπτά ώστε να τα παστεριώσουμε. Αφαιρούμε και χρησιμοποιούμε τα ασπράδια τα οποία χτυπάμε μαρέγκα. Πριν σφίξει πολύ ρίχνουμε την άχνη και το λεμόνι και χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
Είναι έτοιμο.. χρωματίζουμε με ό,τι χρώμα θέλουμε και ξεκινάμε το στόλισμα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου