Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ganache σοκολάτας με μπισκότο ζάχαρης και φρεσκοκομμένη μπανάνα...



Σάββατο απόγευμα στο σπίτι. Τα παιδιά παίζουν, ο απογευματινός καφές έχει τελειώσει, καμία έξοδος δεν έχει κανονιστεί για αργότερα. Νιώθεις πως είναι νωρίς να δεις ταινία και ακόμη δεν έχεις αποφασίσει τι θα παραγγείλεις...Ναι... είναι ένα από αυτά τα Σαββατόβραδα που το "ρίχνεις" έξω με ταινία και pizza (Μπορεί και burger...) Το zapping συνεχίζεται... ειδήσεις ... είναι 20.00... βάζουμε ΣΚΑΪ - Γλυκές Αλχημείες...

Ξαφνικά οι σιελογόνοι αδένες αρχίζουν να υπερ-λειτουργούν... προσπαθείς να το καταπολεμήσεις και κάπου εκεί έρχεται η φωνή του Γιωργάκη μου... "Ρε Μυρσινάκι... δεν έκανες ένα γλυκάκι να φάμε..."

Χωρίς δεύτερη σκέψη ζήτησα το Brief του, "κάτι με σοκολάτα και μπανάνα" μου είπε και φυσικά δεν ήθελα να του χαλάσω το χατίρι... Έτρεξα στο ψυγείο... σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, μπανάνες.... τι άλλο να βάλω;;; Γυρίζω και τι να δω... τα μπισκότα ζάχαρης που είχαν περισσέψει από το πάρτυ του Σαββάτου....

Voila!!!!

Υλικά (για 2 άτομα)

125 gr κουβερτούρα
125 ml κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα μπισκότα ζάχαρης
1 μεγάλη μπανάνα

Και ξεκινάμε...

Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μία λεία ρευστή ganache.
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει (5 λεπτάκια...).
Παίρνουμε ένα ποτήρι. Βάζουμε λίγη ganache, κόβουμε ένα μπισκότο σε μεγάλα κομμάτια, μπανάνα σε ροδέλες. Κι άλλη ganache, μπισκότο, μπανάνα.

Τέλειο... έτοιμο σε μόλις 10'.

Καλή απόλαυση.

Σημ. Μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα και να διατηρήσετε σε κλειστό δοχείο για τουλάχιστον ένα μήνα... Αν ο καιρός περάσει και έχουν περισσέψει, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για βάση σε τάρτα ή cheesecake.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου