Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Valentine's Day






Για τη γιορτή των ερωτευμένων μπορείτε να φτιάξετε την πιο λαχταριστή, απολαυστική, ζουμερή, σοκολατένια τούρτα. Είναι αποκλειστικά για δύο!!!!
Και αν δεν είστε ερωτευμένοι αυτή την περίοδο, τότε σίγουρα θα ερωτευθείτε αυτή τη τούρτα....


Και ξεκινάμε....

Υλικά
Για το κέικ

35 γρ. κακάο
125 ml βραστό νερό
220 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
3/4 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
130 ml ξυνόγαλο
70 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια

Για τη γέμιση-γλάσο

225 γρ. ζάχαρη άχνη
55 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κομμάτια
60 γρ. κακάο
125 ml κρέμα γάλακτος

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια πάστα. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να τη χρειαστούμε.


Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά πριν την προσθήκη του επόμενου. Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε το μείγμα νερού κακάου και ανακατεύουμε για ένα με δυό λεπτά ακόμα.


Παράλληλα περνάμε το αλεύρι τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες από κόσκινο και έπειτα τα προσθέτουμε σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ σε 3 δόσεις. Ενδιάμεσα προσθέτουμε και το ξυνόγαλο σε 2 δόσεις.

Ξεκινάμε με το 1/3 από το μείγμα του αλευριού, έπειτα το μισό ξυνόγαλο, μετά το άλλο 1/3 από το μείγμα του αλευριού, το υπόλοιπο ξυνόγαλο και τέλος το υπόλοιπο 1/3 από το αλεύρι. Αυτό το κάνουμε για να μην μας "κόψει" το μείγμα και να είναι πιο καλή η ομογενοποίηση των υλικών.
Μοιράζουμε τη δόση σε δύο φόρμες διαμέτρου 16cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 25 - 30 λεπτά.

Για το γλάσο
Ανακατεύουμε στο μίξερ με το φτερό την άχνη ζάχαρη με το κακάο και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια στο μίξερ. Προσοχή σε χαμηλή ταχύτητα!! Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα μέχρι να γίνει ένα γλάσο που να μπορούμε να το απλώσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου