Τα γλυκά του ταψιού, τα σιροπιαστά, είναι τόσο νόστιμα... αποτελούν την καλύτερη επιλογή γλυκού αν θέλεις να αποφύγεις -για λίγο- τη σοκολάτα!
Για την ημέρα του 15Αύγουστου ένα καταιφάκι με πλούσιο φυστίκι αιγίνης, μπόλικο σιροπάκι κ λίγο παγωτό βανίλια... είναι απλά τέλειο...
Υλικά
500 γρ.φύλλο καταΐφι (1 πακέτο)
400 γρ. φιστίκια Αιγίνης ελαφρά καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Κρατάμε λίγα για το σερβίρισμα
250 γρ.βούτυρο φρέσκο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1βανίλια
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
11/2 φλιτζάνι νερό
1 κ.σ. μέλι
1/2 λεμόνι ολόκληρο
1 ξυλάκι κανέλα
Και ξεκινάμε....
Βάζουμε το φύλλο σε ένα μεγάλο μπωλ και το ανοίγουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να αφρατέψει (να μην είναι κολλημένες οι ίνες).
Το σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί.
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το φυστίκι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
Παίρνουμε μία τούφα φύλλο και την απλώνουμε μπροστά μας στενόμακρη, με ένα πινέλο βάζουμε λίγο βούτυρο, μετά μια κουταλιά γέμιση (στη μία άκρη) τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Αφού γεμίσει το ταψί περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 °C περίπου 45΄ μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄-6΄, αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας και περιχύνουμετο γλυκό όταν είναι χλιαρό. Πασπαλίζετε με λίγη ψίχα από φιστίκια Αιγίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου