Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Λουκουμάδες


Τι να πει κανείς για τους λουκουμάδες... τόσο νόστιμοι κ λαχταριστοί... φοβερή μυρωδιά το ζεστό μέλι και η κανέλλα.
Αν και λάτρης της σοκολάτας, οι λουκουμάδες μου αρέσουν παραδοσιακοί.. χωρίς σοκολάτα, μερέντα ή ό,τι άλλο... μόνο μέλι και κανέλα!

Η παρασκευή τους δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία αν και χρειάζεται προσοχή στο τηγάνισμα ώστε να έχουν χρυσό χρώμα και να είναι τραγανοί.

Είναι ιδιαίτερα οικονομικοί και νηστίσιμοι.

Και ξεκινάμε...

Υλικά
Λουκουμάδες:
1/2 Kg αλεύρι γοχ
500 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη

Τηγάνισμα:
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Σερβίρισμα:
Μέλι
Τριμένη κανέλλα


Ζεσταίνουμε λίγο το νερό, να είναι χλιαρό. Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ώστε να φουσκώσει η ζύμη μας.

Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο. Αφήνουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε μία κουταλιά (κουταλάκι του γλυκού που πρώτα έχουμε βυθίσει σε ένα ποτήρι νερό) ζύμη και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Βάζουμε όσους χωράνε στην κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρίζουμε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Μόλις πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα  τους βγάζουμε από το λάδι.

Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε λίγο το μέλι. Ρίχνουμε πάνω από τους λουκουμάδες και μετά και τριμμένη κανέλα και σερβίρουμε.
Καλό θα ήταν να μην βάλετε σε όλους τους λουκουμάδες μέλι αλλά μόνο σε όσους θα καταναλωθούν άμεσα. Με τον τρόπο αυτό, αν θέλετε να αφήσετε μερικούς για αργότερα, το ζεστό μέλι θα τους δώσει μια νότα φρεσκάδας.

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου