Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Red Velvet Cake


5 χρόνια πέρασαν από την υπέροχη εκείνη μέρα που ο Γιώργος μου και εγώ ... παντρευτήκαμε.
5 μοναδικά χρόνια, με χαρές, λύπες, πρωτόγνωρα συναισθήματα, καινούριες εικόνες. Και φυσικά περισσότερο "κόσμο" στο σπίτι. Δύο καταπληκτικά ανθρωπάκια συμπλήρωσαν την ευτυχία μας. Κάθε μέρα τους μαθαίνουμε τον κόσμο και τον γνωρίζουμε και εμείς ξανά μέσα από τα μάτια τους....

Για αυτούς τους τρεις άντρες λοιπόν, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας, ετοίμασα ένα κατακκόκινο κέικ, φόρο τιμής σε όλες τις έντονες στιγμές που έχουμε ζήσει τα 5 αυτά χρόνια.

Red velvet κέικ, λοιπόν, με frosting από τυρί κρέμα

ΥΛΙΚΑ
Για το cake
225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. βραστό νερό
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
250 γρ. ξυνόγαλο
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
450 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
1 κ.σ. ξύδι

Για το frosting τυριού
250 γρ. βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

Και ξεκινάμε...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ξυνόγαλο, μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το 1/3 του μείγματος του ξυνόγαλου και το 1/3 του μείγματος του αλευριού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, για άλλες 2 φορές. Τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι. Βάζουμε σε 3 ταψιά αλουμινόχαρτο και το βουτυρώνουμε. Σε κάθε ταψί, βάζουμε από μία στρογγυλή φόρμα και χωρίζουμε το μείγμα στις τρεις φόρμες. Ψήνουμε στους 140 βαθμούς, για 25-30 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν.
Για το frosting
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύμα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το σιρόπι βανίλιας και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το σερβίρισμα
Στρώνουμε τρία κομμάτια λαδόκολλας σε μια πιατέλα. Από πάνω, βάζουμε το ένα κομμάτι κέικ με το κορνέ γεμίζουμε όλη τη βάση με "μυτούλες" από frosting. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια. Τέλος, καλύπτουμε με το frosting και τον τελευταίο δίσκο, στολίζουμε με φράουλες και την βάζουμε στο ψυγείο, για να κρυώσει και να ''σφίξει''.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη. Μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου