Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Μπισκότα σαβαγιάρ... από τα χεράκια σας!!!

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τιραμισού, σε σαρλότ αλλά και σκέτα είναι καταπληκτικά!!!

Υλικά:
4 αυγά ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
100 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
65 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και επιπλέον για πασπάλισμα

Και ξεκινάμε...



Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και όταν σφίξουν αρκετά ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.

Αφαιρούμε και τοποθετούμε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ.
Στον ίδιο κάδο του μίξερ χωρίς να τον καθαρίσουμε, χτυπάμε τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αποκτήσει την υφή κρέμας.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγα από τα χτυπημένα ασπράδια και ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ για να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα ασπράδια. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα, ρίχνουμε μέσα στο μπολ και το αλεύρι (κατά προτίμηση κοσκινισμένο) και το ανακατεύουμε και αυτό με τη βοήθεια της σπάτουλας.


Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ένα στόμιο διαμέτρου 1εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε 3 ταψιά ή σιλπάτ αν έχουμε και με τη βοήθεια του κορνέ σχηματίζουμε μπισκότα μήκους 5 εκ. και πλάτους 1.5 εκ. αφήνοντας λίγη απόσταση γιατί φουσκώνουν, η ζύμη μας φτάνει για να φτιάξουμε 50-60 μπισκότα.

Πριν τα βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη δύο φορές. Με την πρώτη φορά δημιουργείται μία κρούστα πάνω στα κουλουράκια ενώ με τη δεύτερη φορά επιτυγχάνουμε την όμορφη και ζαχαρένια όψη στα κουλουράκια μας.


Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μέσα στο ταψί για 1-2 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν λίγο πριν τα αφαιρέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου