Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Κρέπες
Οι κρέπες έχουν γαλλική καταγωγή αλλά έχουν αφομοιωθεί σε τέτοιο βαθμό από το ελληνικό κοινό που πλέον το έχουμε ξεχάσει....άλλωστε έχουν τόσα κοινά με τις δικές μας τηγανήτες που δικαιολογημένα τις έχουμε κάνει μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Το λεπτό, αλλά μαγικό φύλλο, αποτελείται από πολύ απλά υλικά και έχει πολύ εύκολο τρόπο παρασκευής. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί δημιουργώντας έναν αραιό χυλό και στη συνέχεια βάζουμε λίγο χυλό στο τηγάνι... το είπα μαγικό φύλλο καθώς μας καθοδηγεί μόνο του για το πότε έχει ψηθεί η μία πλευρά και χρειάζεται να το γυρίσουμε, αφού οι άκρες του "ξεκολάνε" μόνες τους μόλις είναι έτοιμες. Τότε γυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά.

Υλικά
250 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
350 ml γάλα
3 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
 2 κ. σ. καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Και ξεκινάμε.....

Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει (αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια το χαμηλώνουμε). Ρίχνουμε λίγο λάδι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τόσο ώστε να υπάρχει λιπαρότητα μέσα στο σκεύος. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγη ποσότητα (εξαρτάται από το μέγεθος του τηγανιού) έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι το φύλλο της κρέπας που θέλουμε να ετοιμάζουμε πρέπει να είναι λεπτό. Ρίχνουμε λοιπόν το χυλό μας στο κέντρο του τηγανιού και αφαιρόντας το τηγάνι από το μάτι το γυρίζουμε δεξιά και αριστερά ώστε ο χυλός να καλύψει όλη την επιφάνεια (πάτο) του σκεύους.
Μόλις το φύλλο ψηθεί αρχίζουν οι άκρες του να ξεκολάνε οπότε και γυρίζουμε να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Αν δούμε ότι δεν προλαβαίνουμε να "απλώσουμε" το μείγμα σε όλη την επιφάνεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε.

Μπορούμε να απολαύσουμε τις κρέπες μας αλμυρές ή γλυκιές συνδυάζοντές τις με υλικά της αρεσκείας μας.
Ο αγαπημένος μου συνδυασμός είναι με merenda και μπανάνα.... κάντε το δικό σας συνδυασμό και στείλτε μας φωτογραφίες!!!!

Καλή επιτυχία!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου