Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Γιορτάζοντας την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή της γιορτή της γυναίκας, ο Σύλλογος Γυναικών Εξάρχου "Υάμπολις*" διοργάνωσε στην αίθουσα του Συλλόγου, μασκέ πάρτυ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για γυναίκες. Μοναδική εξαίρεση τα μικρά παιδιά.



Τι να πεις γι' αυτό το χωριό! 

Βρίσκεται στο Νομό Φθιώτιδας και ανήκει στο Δήμο Λοκρών (Αταλάντη). 
Κάθε επίσκεψη σε αυτό αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. 
Άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα, ξεχωριστή, δική τους...
Φιλόξενοι, χαμογελαστοί, με έξυπνο χιούμορ, "ατακαδόροι" και σίγουρα καλοπερασάκιδες αφού διασκεδάζουν - επίσημα - γύρω στις 35 φορές το χρόνο.
Μια από τις επίσημες ήταν και η χθεσινή. 
Και αφού απόλαυσαν το φαγητό, το ποτό και το χορό... πέρασαν στο γλυκό!!!

Πολύχρωμα μαρεγκάκια για τα παιδιά... 


Mini shots με κέικ σοκολάτας και mousse λευκής & bitter σοκολάτας & Mini shots με crispy βάση και mousse σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκυ.


Κορίτσια και του χρόνου!!!  



* Η Υάμπολις ήταν αρχαία πόλη της Φωκίδας. Βρισκόταν κοντά στα σύνορα με τους Βοιωτούς λίγο πιο βόρεια από τον Ορχομενό. Σύμφωνα με τον Παυσανία η Υάμπολη οικίστηκε από τους Ύαντες, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την περιοχή της Θήβας από τους Καδμείους. Η πόλη αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Όμηρο αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η ομηρική Υάμπολις βρισκόταν στην ίδια θέση με την μεταγενέστερη Υάμπολη. Κατά τους Περσικούς πολέμους η Υάμπολη ήταν μία από τις φωκικές πόλεις που καταστράφηκαν από τον στρατό του Ξέρξη. Η πόλη ξαναχτίστηκε αλλά τον 4ο αιώνα π.Χ. καταστράφηκε για δεύτερη φορά από τους Μακεδόνες του Φιλίππου Β΄. Ξαναχτίστηκε κατά την ρωμαϊκή περίοδο από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό. Η πόλη τότε διέθετε αγορά, βουλευτήριο, και ένα θέατρο. Από την αρχαία πόλη σώζονται σήμερα τμήματα των τειχών της κοντά στο χωριό Έξαρχος.


Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου