Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Choco Banana





Ο απόλυτος συνδυασμός... μπανάνα με σοκολάτα.
Ήταν πάντα το αγαπημένο μου... η εύκολη και πιο απλή λύση είναι ο συνδυασμός μπανάνας με πραλίνα φουντουκιού, που υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Όταν ήμουν μικρή έκανα μαθήματα πιάνου. Η καθηγήτρια του πιάνου έμενε στην Πεύκη. Όταν την επισκεπτόμασταν, κάναμε στάση στον φούρνου Βενέτη στην Λεωφ. Τατοΐου. Εκεί είχε τις υπέροχες αυτές μπανάνες. Τραγανή σοκολάτα κουβερτούρα απέξω και η λατρεμένη μπανάνα μέσα.




Αυτό το υπέροχο γλύκισμα είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να γίνει και αρκετά εντυπωσιακό για μικρούς και μεγάλους.
Ενώ αν χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα, είναι και νηστίσιμο!

Υλικά

250gr. σοκολάτα κουβερτούρα (ή κουβερτούρα γάλακτος ή λευκή)
3 μέτριες μπανάνες
9 ξυλάκια παγωτού
καβουρντισμένο αμύγδαλο, ψιλοκομμένο*

*Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμη τρούφα, κας - κας, άλλο ξηρό καρπό (καρύδι, φυστίκι κτλ)


Και ξεκινάμε....


Κόβουμε τις μπανάνες σε 3 κομμάτια. Περνάμε κάθε κομμάτι σε ένα ξυλάκι παγωτό και τοποθετούμε στην κατάψυξη για να μην μαυρίσουν και για να παγώσει πιο γρήγορα η σοκολάτα που θα προσθέσουμε στη συνέχεια. Δεν θα αφήσουμε πολλή ώρα τις μπανάνες στην κατάψυξη γιατί αν παγώσουν αρκετά και μετά ξεπαγώσουν μαυρίζουν και είναι πολύ μαλακές. Τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά, έως ότου λιώσει η σοκολάτα.








Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει την βάζουμε σε ένα χαμηλό ποτήρι (του κρασιού). Σε ένα άλλο ποτήρι έχουμε το διακοσμητικό υλικό (τρούφα, αμύγδαλο κτλ).

Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη. Βυθίζουμε μία μία τις μπανάνες μέσα στη σοκολάτα προσέχοντας να καλυφθεί όλη η μπανάνα και μετά βυθίζουμε μέσα στο αμύγδαλο.

Τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει, απολαμβάνουμε. Συντηρούμε εκτός ψυγείου. Άλλωστε, δεν θα μείνουν για πολύ!!!






Καλή απόλαυση....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου